Аустрија, две особе погинуле у олуји

У снажној олуји која је током ноћи погодила аустријску покрајину Горња Аустрија, две особе су погинуле, а 120 је повређено, саопштила је аустријска полиција.

Невреме је погодило место Санкт Јохан ам Валде, на територији општине Браунау, где се око 700 људи окупило под шатором у оквиру прославе локалног ватрогасног добровољачког друштва.

У овој несрећи погинули су 28-огодишњи Аустријанац и 19-огодишња студенткиња из Румуније, на које су пали метални делови шатора.

Такође је повређено и 120 особа, од којих је 20 задобило повреде опасне по живот, саопштила је полиција.

У покрајини Горња Аустрија, због олује, са орканским ветровима, око 150.000 грађана остало је више сати без струје.

Олуја је ишчупала дрвеће које је пало на далеководе, а уједно је и удар грома изазвао нестанак струје, саопштила је Електропривреда покрајине Горња Аустрија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи