Албански медији: Хрватска изручује Морину Србији?

Суд у Дубровнику потврдио је претходну одлуку да Србији изручи Албанца Исмаила Морину, званог Балиста, који је управљао дроном са заставом Велике Албаније на утакмици квалификација за европско првенство између Србије и Албаније у Београду, пренели су албански медији.

Његов адвокат Дарко Бутиган, међутим, тврди супротно. "Морина неће бити изручен Србији, али његов случај ће бити прегледан од почетка у дубровачком суду. Он наставља правну битку са процедурама које су потребне за добијање азила", рекао је Бутиган за Топ ченел, пренеo је РТК.

Одлука је уследила након што је хрватски Врховни суд његов случај вратио на првостепени поступак.

Раније су се многи навијачи у Албанији и иностранству снажно противили хапшењу Морине, па су чак позвали и премијера Албаније Едија Раму да предузме одговарајуће кораке како би се спречило његово изручење.

Према албанским медијима, међутим, првостепени Жупанијски суд у Дубровнику одлучио је да Србији ипак изручи Исмаила Морину, познатог по надимку Балиста.

Морину је у јуну ухапшен на дубровачком подручју, а Србија га терети да је 14. октобра 2014. управљао беспилотном летелицом са заставом Велике Албаније, која је пуштена на стадион у Београду, током фудбалске утакмице измађу Србије и Албаније.

Утакмица је потом прекинута, фудбалери оба тима су се сукобили на терену.

Првобитна одлука Жупанијског суда у Дубровнику била је да су испуњени сви законски услови за изручење Морине Србији, на шта је његов бранилац уложио жалбу.

Медији на албанском преносе да је Балканвеб имао увид у одлуку дубровачког суда.

Истовремено Њуз 24 наводи да Морина још није добио одлуку о захтеву за азил.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи