"Исламска заједница Црне Горе спремна да помогне повратницима са ратишта"

Рифат Фејзић, реис Исламске заједнице у Црној Гори апеловао је на муслимане, повратнике с ратишта у Ираку и Сирији, да се јаве тој заједници и рекао да је она "способна и спремна" да помогне онима који су погрешили.

Фејзић је за подгоричку Побједу рекао да Исламска држава следи "идеологију зла" од које највећу штету имају муслимани.

"Кишобран Исламске заједнице у Црној Гори довољно је велики да се испод њега могу лагодно и комотно осећати сви муслимани са ових простора. Наравно, и повратници са ратишта, јер људски је погрешити, али је људски и искрено прихватити испружене руке помоћи које им се нуде", рекао је Фејзић.

Према медијским наводима, на ратиштима у Сирији и Ираку тренутно је 12 црногорских држављана, 10 се до сада вратило у Црну Гору, док је шесторо погинуло ратујући у формацијама Исламске државе.

До сада је једна особа ухапшена због учешћа на ратишту у Сирији по закону који је усвојен пре неколико година и који строго кажњава учешће на страним ратиштима, пружање логистике, као и врбовање људи у те сврхе.

Реис Исламске заједнице у Црној Гори је рекао да та заједница није комуницирала с повратницима и њиховим породицама, како би помогла у њиховој ресоцијализацији, али је апеловао на њих да се јаве заједници.

"Ради се о веома деликатним стварима, па би се и из најбољих намера могло погрешити и додатно повредити осећаји већ повређених родитеља, браће, сестара, целих фамилија, па и самих повратника. Зато смо врло опрезни, али ја и сада јавно апелујем - јавите се Исламској заједници", рекао је Фејзић.

Навео је да је Исламска заједница "способна и спремна да свима пружи сваку врсту помоћи".

Фејзић је рекао да је Исламска заједница "с првим наговештајима да се спрема велико зло, јавно и јасно упозоравала да је цели ужас искључиво у интересу некога и нечега на глобалном нивоу, а потпуно насупрот интересима свих муслимана на кугли земаљској".

"Сада, када видимо ужасавајуће последице такве 'идеологије зла', а за све то највишу цену плаћају или ће тек да плате управо муслимани, јасно је, ваљда, свима о чему се ради. Монструм звани Исламска држава на просторима Сирије и Ирака више никоме није потребан и само је питање дана када ће бити потпуно уништен", закључио је Фејзић.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво