Загреб: Заштита свих права приоритет

Хрватско Министарство спољних и европских послова саопштило је да је примило к знању извештај Стејт Департмента о верским слободама у Хрватској за прошлу годину, у којем Американци упозоравају на величање НДХ и умањивање усташких злочина и истакло да влада заштиту свих права ставља на највиши ниво.

Реагујући на извештај о верским слободама за 2016. годину, министарство наглашава да "актуелна влада ставља на највиши ниво заштиту свих права, како мањинских, тако и националних, верских и свих других", преноси Хина.

У саопштењу се додаје како у дијалогу с представницима свих мањина влада промовише међусобно уважавање, сарадњу, солидарност, конструктивни дијалог и одговорно суочавање са свим друштвеним проблемима.

"У том погледу ћемо наставити и размену мишљења с америчком владом везано за питања наведена у извештају за 2016. годину", закључује се у саопштењу.

У новом извештају о верским слободама САД су упозориле на величање Независне државе Хрватске (НДХ), умањивање усташких злочина и противсрпска осећања у Хрватској у 2016. години. 

У редовном годишњем извештају о верским слободама у свету за 2016., укључујући и Хрватску, Стејт Департмент помиње бившег министра културе Златка Хасанбеговића и редитеља Јакова Седлара као особе чији су ставови о усташком режиму изазивали посебне критике јеврејских и српских верских заједница и невладиних организација, пренела је Хина. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи