Додик: Размишљамо да се народ изјасни да ли жели у НАТО

НАТО је политичка организација која се меша у унутрашње ствари Босне и Херцеговине, изјавио је за РТРС председник Републике Српске Милорад Додик и навео да се у Српској све више размишља о томе да се народ што скорије изјасни да ли је за улазак у НАТО.

Милорад Додик је рекао да је на делу отимање територије и имовине Српске кад је у питању одлука Уставног суда БиХ да одбаци апелацију Правобранилаштва Српске када је реч о војној имовини.

Напоменуо је да је то наставак злоупотребе правосудног система, као и да ће због то Српска морати да заштити своја права и интересе, преноси РТРС позивајући се на Срну.

"Ово је веома озбиљна ствар, део је континуитета, удара на Републику Српску, коју хоће да развласте од њене територије и имовине и у том погледу видљива је нит наставка злоупотребе правосудног система", рекао је Додик.

Што се тиче понашања правосудних институција на нивоу БиХ, председник Републике Српске наводи да колико год они ликовали у овом времену, морају да знају да тиме само забијају клин у ковчег БиХ.

"Преко овога се сигурно неће проћи, ово је отимачина и разбојништво највећег нивоа, игнорисање међународног права и Дејтонског споразума", навео је Додик.

НАТО штаб у Сарајеву поздравио је одлуку Уставног суда БиХ о одбацивању апелације Правобранилаштва Републике Српске о војној имовини, уз напомену да она није довољна за активирање Акционог плана за чланство.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи