Ерјавец незадовољан ставом САД о арбитражžи

Словеначки министар спољних послова Карл Ерјавец изразио је групи америчких сенатора незадовољство Словеније позицијом Вашингтона у вези са пресудoм Арбитражног суда о граничном спору Словеније са Хрватском, који САД сматрају билатералним питањем и не жžеле да заузимају стране.

Ерјавец је у разговору са сенаторима на Брду код Крања рекао како је став словеначке владе да се ту ради о питању поштовања међународног права и одлуке коју је донео Арбитражни суд, а коју Хрватска не признаје, јер је Словенија контаминирала суд, пренела је агенција СТА.

Што се тиче границе између Словеније и Хрватске, рекао је сенаторима Ерјавец, ту је Арбитражни суд донео коначну пресуду о копненој и морској граници поновивши више пута изречен став да ће Словенија одлуку арбитара поштовати и да то очекује и од Хрватске.

Сенаторима, који су у посети Словенији након Хрватске, словеначки министар је рекао да начин решења словеначко-хрватског граничног питања можžе бити модел и за друге граничне спорове у региону, јер су сређене границе један од елемената за јачање стабилности, преноси Хина.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи