Ухапшен саветник за кампању аустријских социјалдемократа

Социјалдемократска партија Аустрије (СПО), на чијем челу је канцелар Кристијан Керн, суочава се с новим проблемом два месеца пред превремене парламентарне изборе, који су заказани за 15. октобар.

У Израелу је, наиме, према писању дневника Харец, ухапшен саветник за предизборну кампању Керна Тал Силберштајн, под оптужбом да је прао новац с тројицом бизнисмена из неких других земаља, попут Румуније.

Силберштајн се сматра творцем кампање СПО, због чега му је поверено да спроведе истраживања међу гласачима о томе какво је расположење грађана.

Већ 2015. су румунски медији писали о умешаности политичких саветника у сумњиве послове са некретнинама, који су државу коштали око 160 милиона долара.

Слоган, под којим ће СПО водити кампању "Узми шта ти припада" дело је Силберштајна, а његово хапшње само је један у низу проблема са којима се СПО суочила пред превремене изборе, након што је пре више недеља напрасно дошло до промене вође кампање.

Такође је, управо због кампање, било и физичких обрачуна између људи из партијске централе и кабинета канцелара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи