Председник општине Котор остаје без држављанства Црне Горе јер има српско

МУП Црне Горе је по службеној дужности покренуо поступак за одузимање црногорског држављанства председнику општине Котор Владимиру Јокићу, који је и држављанин Србије.

Поступак је покренут након што је МУП добио уверење према којем је Јокић постао држављанин Србије након 3. јуна 2006, пишу Дневне новине.

Поступак је, како се наводи, покренут по сили закона, а предмет је враћен которским надлежним органима који треба да узму изјаву од Јокића.

Јокић је, наиме, почетком јула саопштио да је држављанин Црне Горе, те да нема држављанство ниједне друге државе.

Он је то рекао поводом медијских написа да је у тренутку избора на функцију председника општине Котор имао два држављанства – црногорско и српско.

Према црногорским законима, не постоји могућност поседовања двојног држављанства, док је према српским законима то могуће.

Двојно држављанство је једно од отворених питања двеју држава о којем су разговори започети, али су прекинути без конкретног договора.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи