Човић: У Сарајево прво долази Вучић, па Грабар Китаровићева

Председавајући Председништва БиХ Драган Човић изјавио је да је договорено да председници Србије и Хрватске, Александар Вучић и Колинда Грабар Китаровић, посете Сарајево до краја августа или септембра.

Загребачки Вечерњи лист, у издању за БиХ, пише да ће БиХ најпре посетити председник Вучић, а потом и Грабар Китаровићева, те оцењује да је реч о две кључне посете за стабилност региона.

"Договор је да они допутују крајем овога месеца или током септембра", рекао је Човић за Вечерњи лист.

Након тога могуће је, каже, разговарати и о трилатералном састанку који ће додатно оснажити узајамно партнерство и дати замах оперативном решавању отворених питања на нивоу извршне власти.

Човић је, пише Вечерњи лист, истакао да је мотив за позив председницима Србије и Хрватске био да се "БиХ на позитиван начин стави у центар њихових занимања".

Према његовим речима, то је веома важно, јер су Србија и Хрватска гаранти Дејтонског мировног споразума, две државе имају у БиХ сународнике, а и стабилност те две земље, приметио је, зависи од збивања у БиХ.

Председник Вучић рекао је у суботу да се ради на његовој посети БиХ, а на позив председавајућег Председништва БиХ, те да је увек расположен за разговоре у Сарајеву, јер је то, оценио је, прилика да се реафирмише политика мира и стабилности и добрих односа.

"Чини ми се да је то једна од ствари коју морамо да урадимо на најбољи могући начин да бисмо стабилност и мир могли да сачувамо", рекао је Вучић новинарима, након сусрета са известиоцем ЕУ за Србију Дејвидом Макалистером.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи