Ковач: Противљење Пељешачком мосту није званичан став БиХ

Противљење изградњи Пељешачког моста, који би требало да повеже најјужнији део Далмације са остатком Хрватске, није службена политика Босне и Херцеговине, него се томе противе само представници неких бошњачких странака, изјавио је председник парламентарног одбора за спољну политику Миро Ковач.

Ковач је рекао да је пројекат Пељешачког моста у току и да ће мост бити изграђен за коју годину, наводи Хина.

Бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић изјавио је да Хрватска не сме да гради Пељешачки мост пре него што се дефинише поморска граница између две земље, подсећа Хина.

"Ми смо до сада имали само изјаве челника једне од странака у БиХ, конкретно господина Изетбеговића, а имамо и изјаву представника једне друге велике бошњачке странке СББ (Странке за бољу будућност БиХ) господина Дамира Арнаута у Слободној Далмацији", изјавио је за Хину Ковач.

Он је објаснио да њихове изјаве не представљају званичну политку БиХ, јер поред Бошњака, како је рекао, у БиХ живе и Хрвати и Срби као народи који су државотворни.

Хрватска жели да има пријатељске односе са Бошњацима, рекао је Ковач и додао да Пељешачки мост није само пројекат Хрватске, већ и Европске Уније.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи