Томпсон пред судом – кад га пронађу

Због усташког поздрава на концерту у Слуњу, певач Марко Перковић Томпсон ће се пред прекршајним судијом појавити тек након што му полиција достави оптужни предлог, кажу у карловачкој полицији.

Портпаролка карловачке Полицијске управе Сенка Старовешки истиче да је Томпсон за кршење јавног реда и мира процесуиран у редовном, а не хитном поступку.

"Наша је обавеза да 50-годишњег прекршитеља обавестимо да је починио прекршај и о правима која има, у складу са Прекршајним законом. То значи да му оптужни предлог мора бити уручен на адреси у Сплитско-далматинској жупанији, а тек након тога иде на Прекршајни суд", рекла је Сенка Старовешки агенцији Хина.

У среду је полиција потврдила да је против Марка Перковића Томпсона поднет оптужни предлог због кршења Закона о прекршајима против јавног реда и мира приликом наступа на концерту који је у суботу одржан у Слуњу у склопу обележавања акције "Олуја".

О тој пријави Томпсон, бар до сада, није давао изјаве за јавност, али је на свом Фејсбук профилу јуче поставио снимак песме "Бојна Чавоглаве", која почиње усташким поздравом.

"Поздрав уз песму која је настала у Домовинском рату", навео је Томпсон, који је написао и усташки поздрав "За дом спремни".

Вечерњи лист наводи да ће се даљом истрагом утврдити идентитет евентуалних других људи које су током концерта у Слуњу 5. августа реметили јавни ред и мир.

Томпсонов менаџмент је данас саопштио да он никада није кажњен због певања песме "Бојна Чавоглаве". Против Томпсона је, објашњавају, поднесена прекршајна пријава због певања те песме 2016. у Книну, али он није прекршајно кажњен јер је поступак у току.

Наводе и да је Перковић ту песму изводио током последњих 27 година на хиљаде пута, а никада није био кажњен нити пријављен осим на тој прослави "Олује" у Книну прошле године, пренео је Јутарњи лист.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво