Изгорела луксузна јахта у Хрватској

Избио пожар на луксузној италијанској јахти "Лори" на хрватском приморју. Ватру покушали да угасе чланови посаде, двојица држављана Црне Горе.

Неименовани црногорски држављани нису повређени у инциденту који се догодио у ноћи између уторка и среде.

Наиме, синоћ око 1.30 у машинском простору 21-метарској јахти "Лори" која је била усидрена у ували Кобаш на југоисточном делу полуострва Пељешац, избио је пожар.

Према наводима хрватске полиције, четворо путника јахте – аустријски држављани, нису у том тренутку били на броду већ су се налазили на копну, у једном од ресторана на Пељешцу. 

Капетан (28) и морнар (29) из Црне Горе су покушали да угасе ватру у простору где је смештен мотор противпожарним апаратима, али нису успели у томе.

Како се ватра не би проширила на друге усидрене јахте, или густу шуму извукли су јахту из увале.

Пожар су гасили локални ватрогасци из Стона и Дубровника, као и представници Лучке капетаније Дубровник.

Ватра је стављена под контролу око седам сати, али је "Лори" непосредно након тога потонула због оштећења трупа.

Хрватске власти покренуле су истрагу о узроцима поморске несреће, као и санацију евентуалног загађења од пожара и потонућа јахте.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи