Хрватски пољопривредници: Толушић се понео као шериф

Хрватско удружење пљопривредника жестоко је критиковало министра полопривреде Томислава Толушића због повећаних такси на увоз воћа и поврћа из трећих земаља, што је изазвало својеврсни трговински рат са суседним земљама.

Тихомир Јаић из тог удружења је на конференцији за новинаре подржао захтев премијера Андреја Пленковића министру Толушићу да до краја ове седмице реши овај проблем.

"Слажемо се да је потребна већа контрола производа, али не само из трећих земаља него и из ЕУ. Из Пољске увозимо робу која је десет пута мање квалитетнија од наше, месо из Румуније и Мађарске је такође неквалитетно", рекао је Јаић, преносе хрватски медији.

Јаић је оценио да министар Толушић није одрадио добар посао са повећањем накнада на увоз воћа и поврћа јер се, како каже, оријентисао искључиво на једну групу увозника, а не на све.

Толушићу замера и "лошу дипломатију".

"Такав правилник је потребно квалитетно припремити, разговарати са свим заинтересованим странама. Исто тако је потребно припремити дипломатију. Ово што се сада догађа у суседним државама било је очекивано. Нажалост, господин министар се није припремио и посао је одрадио фушерски", рекао је Јаић.

С друге стране, у том удружењу су задовољни јучерашњим захтевом премијера Пленковића који је Толушићу дао седам дана да среди ову ситуацију.

"Захваљујемо премијеру што је схватио да његов министар не ради добар посао. Одлучио га је обуздати, наредио му да у седам дана неред који је проузроковао доведе у ред", додао је Јаић.

Он је рекао и да се Толушић понео као шериф.

"Да је министар размишљао, разговарао са суседним земљама, да им је објаснио као што ће им сада објаснити након што је интервенисао премијер, и да се све то припремило - данас не би било ових проблема. Министар је као шериф ушао у салун и почео да пуца", закључио је Јаић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво