Пожари код Сплита и на Брачу

У Клису и Солину код Сплита поново је букнуо пожар који гасе три канадера и два ертрактора, а ватра се у једном тренутку приближила кућама, па су због тога ватрогасци извлачили људе из кућа. Ватра гори и на острву Брач, између Нережишћа и Доњег Хумца, а ангажоване су све расположиве ватрогасне снагe са тог острва и два канадера.

У пожару код Сплита изгорела је једна дрвена монтажна кућа, преноси хрватски портал Индекс.

Због пожара је затворен пут Солин–Клис, због чега се стварају велике гужве на излазу из Сплита.

Градоначелник Солина рекао је за Индекс да је изгорело доста територије.

"Верујемо да ћемо успети да локализујемо пожар. Чули смо да је ватра дошла међу куће, али куће нису угрожене. Ситуација није добра. Гори борова шума. Велики број ватрогасаца је на терену", навео је градоначелник.

Регионална телевизија Н1 преноси да је најугроженије Клишко поље, а страхује се да пожар не дође до фабрике "Цемекс" у Мајдану, јер би то изазвало велику катастрофу, због чега су одређена дежурства.

Пожар на Брачу се брзо шири, али тренутно нису угрожена насеља и стамбени објекти, рекли су из Ватрогасног центра у Сплиту, а пренели хрватски медији.

Министарство одбране је саопштило да су ваздушне снаге од раног јутра ангажоване у гашењу два пожара код Грачаца.

Пожар на локацији Отрић – Зрмања Врело гасе два хеликоптера, док на локацији Паланка–Прибудић код Грачаца делују два канадера.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво