Пленковић: Решење проблема са таксама већ ове недеље

Хрватски премијер Андреј Пленковић изјавио је да је министру пољопривреде Томиславу Толушићу наложио да већ ове недеље пронађе решење које ће отклонити проблем са суседним земљама у вези са повећаним таксама приликом увоза воћа и поврћа.

"Министар Толушић је од мене добио директан налог да у разговору с министрима и службама, у складу с међународним уговорима, у најбржем року нађе решење које ће отклонити тај проблем и спречити било какву расправу о трговинском рату између Хрватске и суседних земља", рекао је Андреј Пленковић у Дневнику ХРТ-а.

Упитан кад је тај рок, премијер је рекао да очекује да се решење пронађе још ове недеље, преноси Хина.

Пленковић је додао да желе да се производња у Хрватској, посебно пољопривредна, подстиче различитим мерама, али да за то постоје различити механизми.

Упитан може ли се наћи задовољавајуће решење за све након што су Србија, Босна и Херцеговина, Македонија и Црна Гора договориле мере којима ће узвратити на повећане хрватске таксе и строжу контролу при увозу, Пленковић је рекао: "Сигурно да може".

Додао је да је ових дана разговарао с министром пољопривреде и прошле недеље у Подгорици с премијерима суседних држава.

"Идеја Толушића, када је доносио тај правилник, била је ефикаснија контрола воћа и поврћа које се увози, а у овом тренутку, чини се, да је процена њега и његових служби у смислу висине накнада која се плаћа за тај инспекцијски надзор била превисока", рекао је Пленковић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара