Грабар Китаровић: Политику не треба мешати са музиком

Хрватска председница Колинда Грабар Китаровић је, коментаришући концерт Марка Перковића Томпсона у Слуњу и покличе "За дом спремни", изјавила да, што се ње лично тиче, политика не треба да се меша у музику.

Kaда је реч о кажњавању Томпсона, који глорификује усташтво у својим песмама и на концертима, Грабар Китаровићева је рекла да мисли да министар бранитеља Томислав Медвед може најбоље да одговори на то питање.

"Што се мене лично тиче, мислим да политика не треба да се меша у музику, а када је реч о било каквој кривичној одговорности, о томе своју реч треба да каже правосуђе Хрватске", рекла је Грабар Китаровићева, која је боравила у Глини поводом обележавања 22. годишњице војно-полицијске акције "Олуја", пренела је загребачка Н1.

Иначе, министар бранитеља Медвед се у Слуњу фотографисао са Томпсоном, а фотографија је објављена у најновијем недељнику Национал са поруком "Ово је Хрватска".

Хрватска председница каже да је на правосудним органима да устале праксу, која мора бити утемељена на законодавству и позитивним прописима Хрватске.

Грабар Китаровићева је поводом годишњице "Олује" у Глини рекла да је "победа Оружаних снага Хрватске у том месту дошла након предаје 21. кордунског корпуса некадашње РСК".

"На данашњи дан пре 22 године заокружили смо војне операције које су обележиле и утврдиле хрватску самосталност и независност. Хвала свима који су учествовали у операцији", рекла је Грабар Китаровићева.

Говорећи о Хрватској, Грабар Китаровићева је још једном изразила забринутост због одласка младих, али верује, каже, да ће у годинама које долазе, она, хрватска влада и сви који обављају јавне функције, учинити све за побољшање друштвене климе, привреде, инвестиције, како би, како је рекла, млади остајали у Хрватској.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи