Киша натапа Црну Гору

Услед обилних падавина, у Црној Гори отежан саобраћај. На Жабљаку за 24 сата пало 136 литара кише по квадратном метру, а водостај Мораче у Подгорици порастао за седам метара.

Невреме које је током протекла два дана захватило Црну Гору проузроковало је бројне проблеме у многим крајевима земље. Обилне падавине највише тешкоћа задају у Котору, Херцег Новом, Пљеваљима, Жабљаку, Колашину, Бијелом Пољу, јављају црногорски медији.

На Жабљаку је у последња 24 сата пало 136 литара кише по квадратном метру. Вода је ушла у многе подруме, а саобраћај на локалним путевима је отежан.

Падавине су причиниле бројне проблеме и у Котору. Улице и тргови Старог града пливали су у води, а већи дио Доброте био је без струје. Саобраћај на магистралном и локалним путевима био је отежан, јер је вода нанела веће количине шута и камења на коловоз.

Реке нису мировале ни на подручју бјелопољске општине. Водена стихија продирала је у подруме кућа, а набујали Лим однео је веће површине обрадивог земљишта.

У Пљевљима загађени водоводи

На подручју Пљеваља у последња 24 сата пало је више од 80 литара кише по квадратном метру. Обилне падавине проузроковале су нагли пораст водостаја Ћехотине и још неколико река, које су се излиле из корита. Причињена је знатна материјална штета околним имањима и домаћинствима. Брезница се улила у дворишта и неке објекте у Пљевљима, а дрвени мост на Ћехотини је скоро при паду.

Због обилних падавина дошло је до замућења воде у сва три градска водовода, тако да вода у Пљевљима није за пиће.

У Никшићу киша и даље пада, али слабијим интензитетом него претходног дана и ноћи тако да становништво у близини река са мање страха гледа у набујале воде. За сада је једино Зета напустила корито у Брезовику, плавећи околно земљиште и пут. У Вртачком језеру вода није достигла критичну тачку тако да су за сада безбедне околне куће и имања.

У Подгорици, изузев бујица које су се сливале улицама, није било већих потешкоћа. Водостај Мораче је у главном граду, због падавина дуж целог тока, за 24 сата порастао чак седам метара.

Из Ауто мото савеза Црне Горе саопштено је да је због невремена саобраћај отежан, али да су сви путеви проходни. Метеоролози најављују да се предвече очекује местимичан престанак пададавина.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи