Полиција прегледа снимак Томпсоновог концерта

Хрватска полиција је током прославе годишњице "Олује" у Слуњу подигла три прекршајне пријаве, од којих једну због истицања непримерених симбола, а прегледаће и снимак концерта Марка Перковића Томпсона да би се утврдило да ли је више особа, у публици и међу извођачима, починило прекршај, јавила је "Хина".

Портпаролка карловачке Полицијске управе Сенка Старовешки је за хрватску агенцију изјавила да ће се прегледом снимка концерта "сагледати да ли је било још прекршаја" и да ће према евентуалним лицима која су начинила прекршај бити предузете мере.

Хина наводи да је Томпсон концерт пред 15.000 људи започео поздравом "За дом", али не и целим усташким поздравом "За дом спремни" и да је у публици било много људи који су имали мајице са натписом "За дом спремни", као и да тек треба да се утврди да ли је било и других непримерених симбола, узвика и песама.

Према Закону о прекршајима против јавног реда и мира, особе које ремете јавни ред и мир истицањем симбола, текстова, слика или цртежа или ко на јавном месту изводи и репродукује песме и текстове који ремете јавни ред и мир, могу бити кажњене новчано или казном затвора до 30 дана.

Старовешки је истакла да закон прецизира да су прекршаји против јавног реда и мира дела којима се на недозвољен начин ремети мир, рад или нормалан начин живота грађана, ствара немир, нерасположење, узнемиреност или вређа морал и угрожава општа сигурност људи и имовине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи