Ишаран аутомобил српског већника у Ријеци

Непознати починиоци ишарали су у ноћи између 4. и 5. августа аутомобил у власништву Милета Опачића, председника Већа српске националне мањине (ВСНМ) града Ријеке и већника у Градском већу, који је и члан Извршног одбора Самосталне демократске српске странке (СДСС).

Портал Новости, гласило Српског народног већа у Хрватској, наводи да је Опачић један од најистакнутијих припадника српске заједнице у Ријеци.

Наводи се да је он јуче ујутру испред зграде у којој живи у кварту Вежице затекао возило које је било комплетно ишарано порукама као што су четири "с" и "чедо мајку му", при чему су бојом уништене таблице и предње стакло.

"Када сам видео ишарано возило, био сам шокиран. Осећам се лоше. Како да се осећа човек који није ни мрава згазио, који већ годинама представља српску заједницу у Ријеци и који је увек спреман за дијалог и с онима који имају другачије политичке ставове", рекао је у разговору за Новости Опачић.

Додао је да му се нешто слично није десило од почетка деведесетих, када је сличне увреде проналазио у свом улазу и на поштанском сандучићу.

Опачић је о свему обавестио градоначелника Ријеке Војка Оберснела, који је у разговору с њим осудио ово недело.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара