Профил македонског серијског убице

Македонска полиција направила психолошки профил серијског убице, који је у последњих девет месеци на исти начин убио три старице у Скопљу. Убица нема мотив, непредвидив и импулсиван.

У последњих девет месеци три беспомоћне старице су убијене на исти начин у скопским насељима Бутел 1 и 2 и Аеродром.

Истрагом је утвђено да је убица пристојно обучен и да са жртвама ступа у контакт тражећи помоћ за своју наводно оболелу мајку, што потврђује показивајући здравствену књижицу и лекарске налазе.

На основу сазнања добијених у току истраге, полиција је сада направила психолошки профил убице. Он је, према том профилу, импулсиван и ексцентричан, нема мотив, а уз то је непредвидив, немогуће је утврдити када, где и кога ће да убије.

Старице су убијене на исти начин, ударцем оштрим предметом у главу, али ни у једном случају у току и после увиђаја није пронађено оружје којим су злочини почињени.

Прве две жртве, подсећа Македонска телевизија А1 наводећи само њихова презимена, Христевска и Богоева, убијене су у марту и почетком октобра ове године, а последња, Елена Минева, пре петнаестак дана.

У досадашњем току истраге једног покушаја убиства, полиција мисли да је родбина старице која је преживела напад била у прилици да види злочинца.

Старица је нападнута у лифту, а родбини која је чекала испред лифта нападач је рекао да је жртву затекао раскрвављену и у бесвесном стању. Тврдећи да је највероватније изгубила свест и сама пала, искористио је пометњу насталу у току пружања помоћи онесвешћеној старици и побегао.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво