Бојовићи саслушани, у викендици пронађен арсенал оружја

Анђелка Бојовић, мајка Луке Бојовића и убијеног Николе, и рођак Матија Бојовић саслушани су због сумње да су припремали терен за ликвидацију Никшићанина Ратка Кољеншића, једног од осумњичених за Николино убиство.

Aдвокат Бојовића из Београда, Боривоје Боровић изјавио је за подгоричке Дневне новине да се осумњиченима на терет стављају "блага дела", те да ће предмет у надлежност преузети никшићко основно тужилаштво.

У сваком случају, Бојовићи су задржани, а њихова даља судбина биће позната након саслушања у Основном државном тужилаштву у Никшићу.

Боровић је испричао да су се његова брањеница Анђелка и њен рођак Матија у Никшићу нашли "сасвим случајно, ради прославе неког догађаја", а да на Жабљаку имају викендицу где повремено долазе.

"Када су пролазили кроз тај део, Матија јој је показао кућу где станује Кољеншић. Њу (Анђелку) је то интересовало, да види где живи и како изгледа особа која је била укључена у убиство њеног млађег сина Николе Бојовића. Због тога га је и фотографисала. Дакле, ово је потпуно празна, банална оптужба", навео је Матија Бојовић.

Портал ЦДМ преноси да су полицијски службеници пронашли већу количину муниције у викендици на Жабљаку коју користи 35-годишњи Матија Бојовић, иначе, брат од стрица Луке Бојовића, вође земунског клана.

А према сазнањима Дневних новина, у викендици је пронађено пет електричних детонирајућих каписли, намењених за даљинско активирање експлозива велике разорне моћи, штапин дужине око седам метара, 111 комада муниције девет милиметара, 14 комада муниције калибар 40 за пиштољ "смит-весон", седам комада пушчане муниције, два пуна оквира за аутоматску пушку, затим нож "бајонет"

Јуче је такође у Матијиној кући у Никшићу пронађено 20 метака, кутија од ручне бомбе и две радио везе.

Полиција је наставила претресе на више локација.

Анђелка и Матија Бојовић ухваћени су прексиноћ у заседи док су седели у аутомобилу "фијат панда" паркираном на стотинак метара од Кољеншићеве куће у никшићком насељу Кличево.

Одатле су одведени на саслушање у никшићкој станици полиције, а синоћ су у пратњи полиције доведени у Више државно тужилаштво где их је саслушала тужитељка Тања Чолан Деретић која је дело квалификовала као "договор за извршење кривичног дела" и "недозвољено држање оружја и експлозивних направа".

Кољеншић је у децембру прошле године изашао из притвора од када је под будним оком полиције јер му је, према оперативним сазнањима полиције, претила опасност.

Управо је Кољеншић, заједно са сада покојним Слободаном Шарановићем, био ухапшен због сумње да је организовао убиства Николе Бојовића у Београду 29. априла 2013. године.

Шарановић је убијен у сачекуши у Будви 11. марта ове године, а то убиство још није расветљено.

Шарановић је, како се сумња, главом платио размирице са кланом Луке Бојовића (43) који контролише "шкаљарски клан" из Котора и огранак барске криминалне групе покојног Луке Ђуровића.

Рат Шарановића и Бојовића почео је пре скоро осам година када је убијен Слободанов брат Бранислав Шарановић (66).

Убијен је у октобру 2009. године, а до данас тај злочин није расветљен.

Слободан је тада као налогодавца ликвидације његовог брата означио клан на чијем је челу Лука Бојовић.

Бојовић се тренутно налази у шпанском затвору где служи казну од 18 година затвора због недозвољеног држања оружја и фалсификовања исправа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво