Донета одлука о ликвидацији "Агрокорове" фирме "Велпро" у БиХ

Већина од 161 запосленог из "Агрокорове" фирме "Велпро" у БиХ биће распоређена у оквиру "Конзума" и "Меркатора", а одређени број њих ће отићи у пензију, преносе "Независне новине".

У наредном периоду предстоји ликвидација "Агрокорове" фирме "Велпро" у Босни и Херцеговини, што су данас потврдили и Анто Рамљак, повереник хрватске владе за "Агрокор", и Мирко Шаровић, министар спољне трговине и економских односа БиХ, после састанка у Сарајеву.

Шаровић је рекао новинарима да је Рамљак најавио ликвидацију "Велпроа", а да је обећано да ће већина од 161 запослених бити распоређена у оквиру "Конзума" и "Меркатора", а одређени број њих ће отићи у пензију или по неком другом основу, преносе Независне новине.

Исто то је новинарима потврдио и Рамљак, констатујући да је представницима надлежних државних и ентитетских институција у БиХ предочио и план реструктурирања и смањења трошкова, као и да се кренуло са ликвидацијом "Велпроа".

"Донесена је одлука о ликвидацији 'Велпроа' јер је фирма велики губиташ", рекао је Рамљак, додајући да ће одређени број радника бити пребачен у друге "Агрокорове" компаније, а један број ће добити отпремнине.

Он је оценио да је "Агрокор" ушао у једну бољу фазу, и навео да очекује да ће се ситуација у потпуности стабилизовати.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи