Отказан састанак политичких лидера БиХ у Мостару

Планирани радни ручак председавајућег Председништва БиХ Драгана Човића са политичким лидерима БиХ отказан је због недоласка једног броја планираних учесника.

Састанак је требало да буде одржан у 13 сати, а позвани су чланови Председништва БиХ Бакир Изетбеговић, Младен Иванић, председник Републике Српске Милорад Додик и председник СББ Фахрудин Радончић.

Према писању дела медија у БиХ, чини се, да је на састанак био спреман да дође једино председник РС Милорад Додик.

Како су пренели медији у БиХ, најпре је долазак на радни ручак отказао бошњачки члан Председништва Изетбеговић, а потом и Радончић.

Изетбеговић, наиме, сматра да је неопходно и једино примерено да се што пре у институцијама БиХ организује састанак с циљем убрзања спровођења Реформске агенде и процеса европских и евроатланских интеграција БиХ на којем би учествовали председници свих политичких странака које чине коалицију на државном нивоу, или у ширем формату с председницима свих парламентарних политичких странака које су 2015. године потписале Изјаву о спремности БиХ на спровођење Реформске агенде.

Како је саопштено из СДА, Изетбеговић сматра да је непримерено разговарати у крњем саставу и у атмосфери у којој неки од најављених учесника састанка координирано руше Савет министара и друге институције БиХ.

Према писању Аваза, на састанак неће отићи ни Радончић, који је, како се наводи, у уторак у телефонском разговору са Човићем изнео претпоставку да очекује како ће Изетбеговић отказати свој долазак на начин да, како је рекао, заоштреном реториком настави предизборну кампању коју већ месецима преурањено води.

Радончић је Човићу саопштио да ни он неће доћи на радни ручак у Мостар уколико се тамо не појави и председник СДА Бакир Изетбеговић, јер се тиме губи политички капацитет и смисао целе намере да се разговара у што ширем саставу.

И одлука представника Савеза за промене да због присуства председника Милорада Додика не иду у Мостар, „јер је иначе оваква врста сусрета бесмислена", додатно је допринела да Човићева иницијатива најширих консулатација не буде реализована.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи