Потврђена одлука о одузимању пасоша Груевском

Апелациони суд у Скопљу потврдио је одлуку кривичног суда о одузимању пасоша бившем премијеру и лидеру највеће опозиционе странке у Македонији ВМРО-ДПМНЕ Николи Груевском, пренели су македонски медији.

Апелациони суд је одбио захтев Груевског, који је оптужен у предмету Специјалног тужилаштва за прислушкиване разговоре, да му врати пасош, али и захтев тог тужилаштва да му одреди притвор.

Бивши премијер је у петак на саслушању пред Апелационим судом, тражећи да му се врати пасош, рекао да нема намеру да бежи, већ да намерава да победи и поново се врати на власт у Македонији, додајући да је обавеза да се редовно јавља суду "политичка деградација".

Груевски је у том случају названом "Титаник" оптужен за злочиначко удруживање ради изборних превара, заједно са више високих функционера ВМРО-ДПМНЕ и бивших министара у његовим владама.

Апелациони суд је потврдио одлуке првостепеног суда о одузимању пасоша оптуженима у истом случају, блиским сарадницима Груевског, бившој министарки унутрашњих послова Гордани Јакуловској, бившем министру за транспорт и везе Милету Јанакиевском и секретарима влада Груевског, Мартину Протуђеру и Кирилу Божиновском.

Одлуке којима је Апелациони суд одбио захтеве оптужених у случају "Титаник" за враћање пасоша, али и Специјаног тужилаштва за одређивање мере притвора, биће објављене сутра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се