Додик прихватио Тихићев позив

Милорад Додик рекао да ће се СНСД одазвати позиву председника СДА Сулејмана Тихића за учешће на састанку страначких лидера из БиХ. СНСД ће учествовати у сваком домаћем дијалогу, који се одржава без посредовања представника међународне заједнице, оценио Додик.

Премијер Републике Српске и лидер Савеза независних социјалдемократа (СНСД) Милорад Додик рекао је да ће се његова странка одазвати позиву председника Странке демократске акције (СДА) Сулејмана Тихића за учешће на састанку страначких лидера из Босне и Херцеговине, 12. новембра у Сарајеву.

Додик је рекао да ће СНСД учествовати у сваком домаћем дијалогу, који се одржава без посредовања представника међународне заједнице у БиХ.

"Против таквих састанака немамо ништа. За СНСД је неприхватљиво да састанке воде и моделирају странци", рекао је Додик и додао да нема ништа против да таквим разговорима странци и присуствују.

Тихић, лидер СДА, заказао је састанак страначких лидера из БиХ, који су учествовали у такозваном брутмирском процесу.

Поред СДА и СНСД, учествовали су и Странка за БиХ, Социјалдемократска партија, Партија демократског прогреса, Хрватску демократску заједницу (ХДЗ) и ХДЗ 90.

И представницима САД и ЕУ уручен је позив за присуство разговорима који ће бити у Представничкој скупштини БиХ.

Тихић је најавио да ће на том састанку акценат бити стављен на уставне промене и наставак бутмирског процеса.

Разговори водећих политичких лидера, представника Бошњака, Срба и Хрвата у БиХ и високих представника САД и ЕУ окончани су 21. октобра у војној бази Бутмир код Сарајева без конкретног договора.

Тихић је навео да је у разговорима представника САД и ЕУ и лидера политичких странака исказана потреба да се одрже такви разговори како би били испуњени услови да се БиХ прикључи Унији и НАТО.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво