Заев: Србија је велики пријатељ Македоније

Председник Владе Македоније Зоран Заев рекао је у Сарајеву да је Србија велики пријатељ Македоније и да се нада да ће бити додатно унапређени добри односи који постоје између две земље. Истиче да су он и председник Србије Александар Вучић разјаснили све несугласице и договорили се да ће сарађивати.

"И председник Србије и нови премијер и министар иностраних послова су пријатељи Македоније и ми гледамо само да то пријатељство унапредимо", нагласио је Заев на конференцији за новинаре у Сарајеву, преноси Срна.

Македонски премијер није желео да коментарише, како је рекао, неке несмотрене изјаве и ставове да не би подстакао или испровоцирао неспоразум између две земље.

Заев је истакао да од власти Србије још није стигао одговор на захтев македонских власти да се дозволи македонској делегацији да годишњицу највећег македонског празника – Илиндена, обележи у Прохору Пчињском, на територији Србије.

"Надам се да ћемо добити одобрење, али ако га и не добијемо нећемо се наљутити", нагласио је Заев.

Македонски премијер је касније данас у интервјуу за регионалну телевизију Н1 рекао да су Срби и Македонци блиски народи, као и да грађани две земље желе добру сарадњу а две земље "имају одличну перспективу".

"Србија није имала неки утицај или лоше намере према Македонији. Свакако, било је коментара у председничкој кампањи, помињања 'македонског сценарија', али ја не улазим дубоко у то", рекао је Заев, преноси Танјуг.

Истакао је да су током радне вечере лидера Западног Балкана, са "тадашњим премијером, а садашњим председником Александром Вучићем разјашњене све те несугласице". "Ми смо пружили руку и обећали да ћемо сарађивати", рекао је Заев.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи