Јапан тражи суђење "црногорском пантеру"

Власти Јапана траже да Црна Гора отпочне суђење свом држављанину који је осумњичен за пљачку јувелирнице у Токијском тржном центру. Верује се да је Радован Јелушић један од истакнутијих чланова познате криминалне групе "Пинк Пантер".

Власти Јапана затражиле су од Црне Горе да покрене кривични поступак против Никшићанина Радована Јелушића (39) због сумње да је у Токију опљачкао јувелирницу и из ње однео накит вредан више од два милиона евра, објавили су подгорички медији.

Црногорска полиција ухапсила је Јелушића, за којим је јапанска полиција расписала потерницу, крајем септембра, а верује се да је он један од истакнутијих чланова познате криминалне групе "Пинк Пантер", која је последњих година организовала серију пљачки јувелирница широм света.

Јапанска полиција оптужује Јелушића да је 14. јуна 2007. године са другим црногорским држављанином Рифатом Хаџиахмедовићем (41) опљачкао јувелирницу у токијском шопинг центру "Гинза", одакле су однели дијамантску круну вредну 1,5 милиона еура и огрлицу вредну 620.000 евра.

Јапански медији пишу да су Јелушић и Хаџиахмедовић ушли у јувелирницу глумећи купце, сузавцем попрскали три продавачице и потом из витрина покупили накит и однели га.

Пошто нису могле да траже изручење Јелушића јер са Црном Гором немају потписан споразум који би то предвиђао, јапанске власти траже да му буде суђено у матичној држави, наводи штампа.

Интерпол верује да познату криминалну групу "Пинк Пантер", која је из великих светских јувелирница однела плен у вредности од неколико десетина милиона евра, чини више од 60 људи са простора бивше Југославије, а да међу њима има доста Црногораца.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво