Киша на Чврсници, спас за ватрогасце

На планини Чврсница, у општини Јабланица, где данима букте пожари коначно је почела да пада киша, са градом и грмљавином, што ће олакашати гашење ватрене стихије. Локалне власти прогласиле ванредну ситуацију изазвану природном непогодом.

Како је за Фену рекла портпаролка Федералне управе цивилне заштите Мајда Ковач, акција гашења пожара је настављена и данас са снагама које су и јуче деловале на том подручју.

"Федерална управе цивилне заштите, на челу са директором Фахрудином Солаком, ноћ је провела у два кампа који су формирани у близини пожаришта, што је увелико допринело да људи данас од раних јутарних сати делују брже на пожарну линију и утицало на ефикасније деловање у циљу заустављања ватрених линија према платоу Чврснице", рекла је Ковачева.

Додала је да је био направљен план да хеликоптер Оружаних снага БиХ ми-8, који је већи од осталих, поново превезе воду, али се ситуација променила са кишом, што ће увелико помоћи у гашењу пожара.

У општини Јабланица је раније данас проглашена ванредна ситуација изазвана природном непогодом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво