Стигли хрватски канадери у Црну Гору, пожари под контролом

Два противпожарна хрватска "Канадер ЦЛ-415" стигла у Црну Гору, на пожариште полуосртва Луштица. Према најновијим подацима Директората за ванредне ситуације МУП-а Црне Горе најактивнији су пожари на приморју и у централној регији, али су сви тренутно под контролом.

У току дана, око 14 сати ватра се поново разбуктала од Солила код Тивта према Топлишу, а стигли су и хрватски канадери, авион израелског ратног ваздухопловства Херкулес -130Ј, као и два авиона типа Ер трактор који имају капацитет носивости по 3000 кубика воде, преноси портал  ЦдМ, позивајући се на Радио Тиват.

Ватра је стављена под контролу, али ту и даље дежурају тиватски ватрогасци са противпожарним возилима који су у том делу утрошли 10 цистерни воде.

У Подгорици активни су пожари у Врању и на Марези, али су под контролом.

У Даниловграду активни су пожари у Доњем и Горњем Загарачу према Марковини који су под контролом, док су на Цетињу активни пожари у Катунској нахији и то - у Ластви Чевској, на Марковини и у Цуцама, који су такође под контролом.

У Никшићу, Улцињу, Бару и Будви, нема активних пожара, док у Котору је у Котору активан пожар у Бигови.

Раније данас Црногорска влада одлучила је да све ватрогасце награди са 400 евра, а полиција је ухапсила албанског држављанина који је изазвао пожар на подручју Подгорице, а на пожаришту Луштица пронађене су две велике камионске гуме, па се сумња да је и тај пожар подметнут.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво