Узрок пожара у Далмацији отворени пламен или жар

Премијер Андреј Пленковић је на седници Владе Хрватске, на којој је саопштено да је узрок пожара у Далмацији отворени пламен или жар, поновио да не прихвата оставку министра одбране Дамира Крстичевића, који се данас није појавио већ га је заменио државни секретар Томислав Ивић.

Министар унутрашњих послова, Давор Божиновић, обавестио је владу да је узрок пожара отворени пламен или жар, искључивши притом могућност да је узрок пожара био далековод.

"У овом тренутку десет особа истражује локацију у Тугарима, за коју је утврђено да је центар пожара", рекао је Божиновић.

Божиновић је говорећи о последицама и штети од пожара рекао да су у потпуности изгореле три стамбене зграде, делимично су уништена 33 објекта, као и 13 старих ненасељених кућа.

Осим кућа, уништено је у потпуности 18 аутомобила, четири деломично као и четири теретна аутомобила. Уништено је 11 маслињака и два пластеника.

Крстичевић, међутим, није дошао на седницу владе, већ је уместо њега присутан државни секретар у том мнистарству.Томислав Ивић.

Упитан зашто министар Крстичевић није дошао на седницу, Ивић је кратко одговорио: "Немам коментар."

Крстичевић је, наиме, раније ове седмице у јеку катастрофалних пожара који су погодили Далмацију, поднео оставку. Министар је оставку подне након што је председница Колинда Грабар Китаровић изјавила да је војска могла раније да изађе на терен и помогне ватрогасцима.

Пленковић је почетку седнице поновио да је министар Крстичевић на време ангажовао војску за гашење пожара. 

Директор Државне управе за заштиту и спасавање Драган Лозанчић, који је такође присуствовао седници владе, рекао је да је постојао проблем комуникација у вертикали, према влади и према председници.

"Али треба избећи тезу да је систем заказао, или да је све прошло добро. Истина је увек негде у средини и ближе смо једној успешној него неуспешној причи. Спасили смо животе, спасили смо хиљаде кућа, ситуција се мењала иза сата у сат, ситуација је ишла изван контроле, јер канадери нису могли да лете, десило се што се десило у околини Сплита", рекао је Лозанчић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво