Аустрија, припрема за нове претње почиње већ у школи?

Неопходно је грађане припремати за све претње са којима се суочавамо, сматра начелник Генералштаба аустријске војске генерал Отмар Коменда, додајући да је неопходна свеобухватна одбрана земље, која укључује цивилну, духовну и економску компоненту.

Климатске промене, тероризам, миграција и економске кризе су нове претње по цивилно становништво, додао је генерал Отмар Коменда.

"Припрема за нове претње почиње већ у школи", истакао је Коменда у интервјуу аустријском дневнику "Оберестерајхише нахрихтен".

По питању мигрантске кризе шеф аустријске војске сматра да је неопходно да се води борба против узрока миргације, а то не може војска, већ је задатак политике.

"Само затварање медитеранске руте не би решило проблем", уверен је Коменда. Он је указао да постоје изазови у више области - поред тероризма, миграција и сајбер криминал представљају средњерочну претњу по наше друштво.

Што се сајбер рата тиче он је, према његовим речима, практично свакодневно у току.

Када је реч о миграцији Коменда је уверен да ћемо се том темом бавити наредних 20 до 40 година.

"Године 2015. био је само најавни потрес", упозорава Коменда.

Посебни изазов, према речима Коменде, је обезбеђивање основног снабдевања.
"Климатски услови су све лошији. Данас смо већ све имали - мраз, невреме, торнадо, сушу. Претња није увек војна", објаснио је генерал.

Због тога је неопходно имати свеобухватну одбрану земље, која обухвата и цивилну, духовну и економску компоненту, рекао је Коменда.

Он истиче да је веома битно да се предузму припреме становништва, што почиње од стварања залиха, али и кроз обуку у школама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи