Пожар код Мостара се реактивирао, ватра се шири на планини Чврсници

Пожарна линија у једном делу планине Чврснице се проширила, па је Цивилна заштита општине Јабланица затражила деловање хеликоптера. Пожар у месту Пољице код Мостара, који је синоћ угашен, јутрос је поново активиран.

Посматрач који са групом планинара извиђа подручје које је захватио пожар, јуче увече око 21 сат јавио је да се пожарна линија у једном делу проширила изнад котлине у којој је планирана акција гашења.

Кантонална управа цивилне заштите Кантона Сарајево ангажовала је десет ватрогасаца с два ватрогасна возила и пратећом опремом за гашења пожара у општини Јабланица.

Припадници Професионалне ватрогасне јединице Кантона Сарајево су јутрос, у саставу тима Федералне управе цивилне заштите, отпутовали у Јабланицу где ће данас и наредних дана учествовати у гашењу пожара, јави је Радио Сарајево.

Пожар у месту Пољице, југоисточно од Мостара, који је синоћ угашен, јутрос је поново активиран.

Ватрена стихија се приближила стамбеним објектима, а на терену се налазе припадници Добровољног ватрогасног друштва Благај, јавили су медији у БиХ.

У месној заједници Јошавка, код Челинца, петнаестак километара удаљеном од Бањалуке поподне је активиран пожар у којем је већ изгорела одређена површина борове шуме, потврдио је Борислав Гаврић, старешина ватрогасне једнице у том месту.

Према његовим речима, пожар је убрзо локализован али још увек није потпуно угашен.

Када је у питању Коњиц, у среду је око 12.30 угашен пожар на подручју Љесовине.

Међутим, недалеко од угашеног пожара, око километар северно, примећена су два нова пожара на подручју између Љесовине и планине "Виљак".

Гори букова и храстова шума на неприступачном терену.

Ватрогасци са припадницима Шумарства "Прењ" и локалним шумаром брентачама, грабљама и другим алаткама покушавају да спрече ширење пожара.

Пожар у подручју Љесовине и јутрос је активан.

Површина коју је пожар захватио тешко је проценити због непрегледности терена, али се претпоставља да се ради о више хектара.

Припадници ПВЈ Коњиц и Шумарства "Прењ" ватру су гасили до касно у ноћ и данас ће бити ангажовани на гашењу тог пожара.

Поред наведених, у протекла 24 сата на подручју Херцеговачко-неретванске жупаније регистрирована су још 23 пожара у којима је горела трава и ниско растиње, отпад, смеће.

Пожари су регистровани на подручју Читлука и Чапљине, наводи се у саопштењу Цивилне заштите.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво