Херцеговина у пламену, за један дан избило више од 25 пожара

Ватрогасци у Босни и Херцеговини већ данима се боре са ватреном стихијом која је захватила херцеговачке шуме. Затражена интервенција војних хеликоптера због неприступаног терена.

Тринаест пожара избило је на подручју Мостара, седам на подручју Чапљине, три у општини Неум, два око Читлука и један пожар на подручју општине Столац – све то за 24 сата. 

Пожар који већ неколико дана бесни на планини Чврсници на северу Херцеговине захватио је црногоричну шуму, па су ватрогасци због неприступачног терена поновно затражили ангажовање војних хеликоптера, саопштила је Цивилна заштита Херцеговачко-неретванске жупаније.

Пожар је најверојатније захватио густу борову и јелову шуму и приближава се платоу Чврснице на локалитету Сљемењаци код Рисовца.

Према наводима Омера Незирића, вође Цивилне заштите Јабланице, у уторак је уочена већа концентрација дима на вишим котама.

С обзиром на то да се ради о неприступачном терену, поновно је затражена интервенција војних хеликоптера како би се зауставило ширење пожара у том делу Чврснице где се налазе комплекси црногоричне шуме и ретких врста мунике.

На Чврсници је досад већ неколико пута деловао хеликоптер.

Пожар се пре неколико дана приближио и кућама које су одбрањене великим напорима ватрогасаца.

У саопштењу се наводи и да је у пожарима горела и трава, ниско растиње, отпад и смеће, пренели су медији у БиХ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи