Пожар на Луштици, код Забрђа угрожене куће

Борба са ватреном стихијом која је захватила Луштицу код Тивта и даље траје. Најкритичније у Забрђу на Луштици. Ватрогасци бране од пожара куће у Крашићима. Поново су активирани пожари код Сутомора, Бара, на Цетињу. Општинске власти у Тивту и Херцег Новом позивају грађане да помогну јер им у борби са ватром недостаје и људство и опрема.

Више од 150 ватрогасаца гаси пожаре у Црној Гори, а помаже им и војска. Ватра се гаси из ваздуха са два авиона, док трећи није у функцији.

У Забрђу, на Луштици, и у викенд насељу у Крашићима ветар је опет распирио пожар, а више од 3.000 становника и викендаша бране куће и имања, јавља РТЦГ.

Председник добровољачког ватрогасног друштва "Кртоли" Стефан Костић нагласио је да на Забрђу ватрогасци бране куће, те да је ту најкритичније.

Он је рекао да су припремили грађане Забрђа за евентуалну евакуацију, пре свега због густог дима.

"Јутрос је било критично село Ђурашевићи, то смо одбранили у задњем трену, како не би пресекао пламен пут. Успело смо то да санирамо", казао је он.

Костић је поручио да верује да је за пожаре доста одговоран људски фактор, али да је, на пример, пожар на Обоснику изазвала пала жица с далековода.

Авиони ваздухопловних јединица гасе пожаре на Луштици, ситуација је, како је јавља репортер РТЦГ, прилично хаотична, јер је на неколико локација истовремено избила ватра.

Пожари у Росама и на Рту Весло код Херцег Новог су под контролом. 

На пожаром захваћеном подручју саобраћај је обустављен док се на путу Тиват–Радовићи одвија само једном траком. На тиватском аеродрому авио-саобраћај се за сада одвија без проблема. И на Голом брду код Сутомора поново букти пожар.

Црна Гора очекује да јој данас за гашење пожара стигне помоћ из Европске уније коју је јуче званично затражила. Помоћ је затражена и од НАТО-а.

Општинске власти у Тивту и Херцег Новом позивају и грађане да помогну јер им у борби са ватром недостаје и људство и опрема.

Због пожара широм земље, премијер Душко Марковић за вечерас је заказао и ванредну седницу Бироа безбедносних служби.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво