Срби на летовању на Ситонији: Киша, град, поплаве

Српске туристе који се тренутно налазе на летовању у Грчкој, у Ситонији, уместо врелог сунца и мора, дочекали су хладно време, провале облака и град, а многа места имају и проблема са поплавама. Свима који су претрпели штету на возилима сутра ће се издати потврда о ванредној ситуацији која ће користити код наплате штете код осигуравајућих кућа.

Разлог је олуја названа "Медуза", која се надвила над југом Балкана, а метеоролози кажу да се стабилизација очекује до краја дана.

Ивица Терзић је у месту Торони на Ситонији, на другом прсту Халкидикија. "Од синоћ пада киша, а од јутрос су поплаве. Децу сам успео да евакуишем", рекао је Ивица.

Има, каже, доста туриста из Србије, а свима су кола поплављена. "Не добијамо никакве информације да ли ће неко доћи јер има одрона и на путу, не може да се дође до овог места. Врло је незгодна ситуација, тренутно вода полако одлази, стала је киша, али грчке службе још нису реаговале, немамо никакве информације ни од газда код којих смо смештени", рекао је Ивица.

Торони је данас обишао генерални конзул Србије у Солуну Синиша Павић, који се уверио у озбиљност ситуације, али и у чињеницу да падавине полако престају, мада поједини делови тог места још нису приступачни, саопштио је Генерални конзулат Србије у Солуну.

Важна информација добијена од локалних власти, за све који су претрпели штету на возилима, јесте да ће им сутра издати потврду о ванредној ситуацији која ће користити приликом наплате штете код осигуравајућих кућа, наведено је у саопштењу.

Ради евентуалних даљих информација о насталој ситуацији, сви заинтересовани у наредна 24 сата могу да се обрате на телефон Генералног конзулата Србије у Солуну +30 2310 244 265, наведено је на сајту Конзулата.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво