Срби на летовању на Ситонији: Киша, град, поплаве

Српске туристе који се тренутно налазе на летовању у Грчкој, у Ситонији, уместо врелог сунца и мора, дочекали су хладно време, провале облака и град, а многа места имају и проблема са поплавама. Свима који су претрпели штету на возилима сутра ће се издати потврда о ванредној ситуацији која ће користити код наплате штете код осигуравајућих кућа.

Разлог је олуја названа "Медуза", која се надвила над југом Балкана, а метеоролози кажу да се стабилизација очекује до краја дана.

Ивица Терзић је у месту Торони на Ситонији, на другом прсту Халкидикија. "Од синоћ пада киша, а од јутрос су поплаве. Децу сам успео да евакуишем", рекао је Ивица.

Има, каже, доста туриста из Србије, а свима су кола поплављена. "Не добијамо никакве информације да ли ће неко доћи јер има одрона и на путу, не може да се дође до овог места. Врло је незгодна ситуација, тренутно вода полако одлази, стала је киша, али грчке службе још нису реаговале, немамо никакве информације ни од газда код којих смо смештени", рекао је Ивица.

Торони је данас обишао генерални конзул Србије у Солуну Синиша Павић, који се уверио у озбиљност ситуације, али и у чињеницу да падавине полако престају, мада поједини делови тог места још нису приступачни, саопштио је Генерални конзулат Србије у Солуну.

Важна информација добијена од локалних власти, за све који су претрпели штету на возилима, јесте да ће им сутра издати потврду о ванредној ситуацији која ће користити приликом наплате штете код осигуравајућих кућа, наведено је у саопштењу.

Ради евентуалних даљих информација о насталој ситуацији, сви заинтересовани у наредна 24 сата могу да се обрате на телефон Генералног конзулата Србије у Солуну +30 2310 244 265, наведено је на сајту Конзулата.

број коментара 5 пошаљи коментар
(уторак, 18. јул 2017, 05:39)
Mataruska banjaanonymous [нерегистровани]

A u banji raj na zemlji

Sta da vam napisem.
U Mataruskoj banji, u isto vreme, raj na zemnlji.

Idite vi i dalje u strane zemlje. Tudje uvek vam lepse. Ko da je dzabe.
Sta da vam kazem. Vas izbor. Meni lepo u zemlji Srbiji. Nije slsno more, ali je lepo slatko bazence. Divota!

(уторак, 18. јул 2017, 00:13)
anonymous [нерегистровани]

Uzas

Komentar nije primeren.

(понедељак, 17. јул 2017, 22:41)
anonymous [нерегистровани]

Мукице

Голема је туга туристичка.

(понедељак, 17. јул 2017, 21:58)
anonymous [нерегистровани]

Gde si ti vido korelaciju u nevremenu i nacionalnost?

Naravno da ce na portalu RTS-a prvenstveno pricati o nasim ljudima. Normalno da ima i drugih nacionalnosti, ali pitanje nasih gradjana u inostranstu ima prioritet. A tebe ako zanima stanje nemackih ili ostalih turista tamo, ti slobodno istrazuj dalje ovu temu.

(понедељак, 17. јул 2017, 21:31)
anonymous [нерегистровани]

a sto samo srbi?

valjda priroda i nevreme ne biraju turiste po nacionalnosti? ima tamo i drugih turista!