Мектић скупља доказе за кривичну пријаву против Додика

Министар безбедности Босне и Херцеговине Драган Мектић поновио је да ће поднети кривичну пријаву против председника Републике Српске Милорада Додика, али је додао да чека још доказа.

Драган Мектић је истовремено позвао Милорада Додика да изнесе доказе ако, како је рекао, није крао.

"Наравно да нећу открити све доказе, али поднећу кривичну пријаву", рекао је Мектић новинарима у Сарајеву, пренела је сарајевска Н1.

Министар безбедности Босне и Херцеговине је претходно на конференцији за новинаре позвао Додика да каже колико је, како је рекао, милиона марака кредита дигла његова породица и зашто тај новац не враћају.

"Питам Додика колико милиона је подигао, колико је узео његов отац Богдан, његов брат Горан Додик, Славица Ињац... Где је год било 'лапит паре, он је ту...'", рекао је Мектић.

Министар безбедности Босне и Херцеговине тврди да су Додик и његова породица, њих 18, дигли кредите, које, како каже, нису вратили.

"Није вратио ништа од тог кредита. То се дешавало у време када је куповао седам станова у Београду. Постоји директна веза између подизања кредита и куповине станова у Београду. То је истина. Позивам га да објасни колико су милиона дигли и што нису вратили кредит, што га сада не врате", рекао je Мектић.

Како преносе медији у БиХ, Мектић тврди и да је Додик 2007. године рекао да се у Сребреници догодио геноцид, а потом је то негирао.

"Сада ћемо опет чекати да измисли неку трећу формулацију. Питам га шта је дефиниција за 'страшан злочин'? Кад буде убијен један човек? Је ли страшан злочин кад се убије 100 људи, 1.000 људи? Шта је правна квалификација тог дела? Али не може он више да формулише, да каже данас има геноцида од сутра нема. Ко је он да дефинише?", запитао је министар безбедности Босне и Херцеговине.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво