Закинтос – двојица оптужених се бране са слободе

Од седморице српских држављана који су ухапшени због сумње да су учествовали у тучи у којој је на смрт пребијен амерички туриста на Закинтосу, четворици је одређен притвор до почетка суђења, односно до 18 месеци, речено је у Министарству спољних послова. Двојици је јуче грчки суд одобрио могућност да буду пуштени да се бране са слободе, док се за једног осумњиченог одлука очекује сутра.

Према синоћним информацијама, постојала је дилема да ли је и трећи младић пуштен. Министарство нема информацију да ли су двојица младића, који су пуштени да се бране са слободе платили кауцију.

Медији су пренели да су у питању Ненад Јовановић из Речице код ЖŽиторађе и Синиша Петровић из ŽЖитног Потока код Прокупља и да су већ стигли у земљу.

Седми осумњичени Србин у овом случају Душан Ранковић ће сутра касно поподне бити саслушан, након чега ће се знати да ли остаје у притвору или не, навели су у МСП.

Младићима се на терет ставља кривично дело саучесништво у убиству.

То су званичне информације које се тичу конкретних осумњичених за дело које је извршено у ноћи између 7. и 8. јула када је у тучи у клубу "Бар код" у месту Лаганас на смрт претучен амерички студент Бакари Хендерсон (23).

У првом маху, према извештавању грчких медија, приведено је шест Срба због овог инцидента, а накнадно још двојица, мада је један одмах пуштен на слободу.

Истрага би требало да утврди појединачни степен кривице и умешаности у ово дело сваког осумњиченог понаособ, што значи да би и квалификација дела у односу на сваког од њих могла да буде измењена до евентуалног подизања оптужнице.

Раније су грчки медији писали да је младићима, којима је одобрено да се бране са слободе, одређена кауција од по 5.000 евра, јавила је дописница Радио Београда Мајда Шимунец.

Како је синоћ пренела комерцијална ТВ станица Антена, разјашњено је да није било националистичких нити расистичких мотива за убиство.

Такође је објављено да би истражни судија за неке од ухапшених могао да државном тужиоцу предложи и најтежу казну коју познаје грчко правосуђе – доживотну робију, јер је злочин оквалификован и као планирано тј. организовано убиство.

Сумња се да је најмање 15 особа задало ударце несрећном младићу, од којих су неколико ударца била фатална.

Медијске спекулације о наводном изручењу српских држављана америчком правосуђу су без основа, јер ће се њима судити по грчким законима.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво