Саша Броз: Да је деда жив, сам би скинуо плочу са трга

Унука некадашњег доживотног председника бивше СФРЈ Јосип Броза Тита, Саша Броз, поручила је да би њен деда – да је жив и када би видео све ово што се дешава у вези са преименовањем трга у Загребу који носи његово име – сам уклонио плочу.

Саша Броз је на Фејсбуку грађанима поручила да се извињава због, како је навела, медијског терора који сви заједно трпе ради најважније споредне ствари на свету – а није фудбал.

Након што је попустио притиску деснице, градоначелник Загреба Милан Бандић најавио је да ће на првој седници Градске скупштине предложити да се Трг маршала Тита преименује у Трг Републике Хрватске.

Његова најава узбуркала је хрватску политичку сцену, а на новонасталу ситуацију реаговала је и унука Јосипа Броза Тита, Саша Броз.

Она је навела да јој је изузетно жао што се хрватска метропола бави таквим стварима, а занемарује квалитет живота својих грађана.

"Као прво, драги пријатељи, желим свима да се извиним јер се они које смо бирали не баве ВАМА/НАМА него човеком који је мртав 37 година. Искрено ми је жао што је очито квалитет живота у метрополи мање битан од имена једног трга. Волела бих вас утешити и рећи 'ајд, фала богу, скинули га' и та ће тема бити стављена ад акта. Извињавам се поново јер знам да неће. Нажалост. Лоботомију људима не можеш направити забранама, сељакањем кипића и тргића јер види врага и жутог и црног и црвеног и зеленог", навела је.

Брозова унука је истакла да људи знају како се тај трг зове и зашто.

"Они носталгични могу пут под ноге па прошетати по неком од братских тргова и улица у суседству или отићи даље до Кипра, још даље до Москве или пуно даље до Индије. Тито је отишао у историју?!? Оу јеах, одавно још дебело за свог живота и тамо ће остати сигуран од кипића и тргића", навела је такође.

Уверава: да је њен деда жив и да види "Рвацку" данас, сам би, каже, скинуо плочу са својим именом са трга и то – одавно.

"На крају, извињавам се и због невиђеног медијског терора који сви заједно трпимо ради најважније споредне ствари на свету – а није фудбал. А сад... ајмо да радимо!", написала је Саша Броз на свом Фејсбук профилу.

Број коментара 48

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво