Бандић предлаже да Трг маршала Тита постане Трг Републике Хрватске

Градоначелник Загреба Милан Бандић најавио да ће предложити да се Трг маршала Тита зове Трг Републике Хрватске, преноси "Вечерњи лист".

Бандић је, говорећи на конференцији за новинаре на Тргу маршала Тита, најавио да ће предлог промене назива упутити Одбору за преименовање.

"Мој предлог Одбору за преименовање на првој седници Скупштине биће да се овај трг зове Трг Републике Хрватске", рекао је Бандић и додао: "Док је Трга Републике Хрватске, биће и Републике Хрватске".

Бандић је на почетку прес-конференције рекао да још одзвањају протести левице и деснице, као и да је тако из године у годину.

"Инсистирао сам и мислио да има довољно разума и да народ одлучи на референдуму", рекао је градоначелник Загреба.

Међутим, Бандић је додао да уме да чита "знакове времена у граду и шире и слушати пулс".

Зато се, како каже, "дрзнуо да након шестог мандата учини нешто против чега нико нормалан не би требало да буде, осим оних који лече своје фрустрације".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво