Ађијус: На земљама у региону да раде на помирењу

Председник Међународног кривичног суда за бившу Југославију (МКСЈ) Кармел Ађијус рекао је да је Хашки трибунал током 24-годишњег деловања испунио своју улогу и правди привео одговорне за ратне злочине, док је сада на земљама у региону да раде на процесу помирења.

"Трибунал је учинио све што је било у његовој моћи како би утврдио шта се догодило за време ратних сукоба. Утврђивање истине сада је нешто што предајемо вама како би сте то искористили с циљем помирења у региону", рекао је Ађијус новинарима након завршетка тродневне коференције која у организацији Трибунала одржана у Сарајеву.

Како је рекао, задатак Хашког трибунала није био да остварује помирење за републике бивше Југославије те да је сада у њиховом интересу, у интересу земаља региона да раде заједно како би то постигле.

"Живели сте заједно у прошлости и нема никаквог разлога зашто не бисте могли прићи помирењу и изградњи боље будућности за све вас", рекао је председник МКСЈ", преноси Фена.

По његовом мишљењу, да је мандат Хашког трибунала испуњен потврђује и то што се показало да некажњивост не постоји и да је, како каже, "немогуће избећи одговарање за злочине против човечности, ратне злочине и злочин геноцида'.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи