Пленковић и Церар изразили (не)задовољство уочи одлуке о Пиранском заливу

Хрватски премијер Андреј Пленковић рекао је да Загреб ни на који начин неће бити везан пресудом Арбитражног суда о територијалном спору са Словенијом, док словеначки премијер Миро Церар наводи да је реч о историјској одлуци.

Пленковић је рекао да Хрватска пресуду дочекује у складу с одлуком хрватског парламента из јула 2015. године - да Хрватска изађе из процеса арбитраже и да не буде везана пресудом.

"На тај начин и очекујемо тај чин (пресуде) који ће бити 29. јуна по подне. Остајемо отворени за разговоре са Словенијом о свим отвореним питањима, укључујући и питање границе", изјавио је Пленковић, преноси Хина.

Хрватска агенција преноси да је словеначки премијер Миро Церар претходно изразио задовољство најавом арбитражног суда да ће 29. јуна објавити одлуку у вези решења словеначко-хрватског граничног спора и казао да је његова влада спремна да ту одлуку спроведе.

"Пресуда арбитражног суда о нашој граници са Хрватском од велике је важности, реч је о историјској одлуци за обе државе", навео је Церар и додао да ће његова влада одлуку арбитара поштовати и да то очекује и од Хрватске.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи