Поново без договора о траси пута Сарајево–Београд

На састанку министра комуникација и саобраћаја БиХ са ресорним министрима из Републике Српске и Федерације БиХ, који је одржан данас у Сарајеву, поново није постигнут договор о траси којом би требало да се гради брзи пут Сарајево–Београд.

Министри су обавестили новинаре након састанка да је договорено да се затражи да идућем састанку, који ће бити одржан до 20. јула, присуствују и председавајући Већа министара Босне и Херцеговине, као и ентитетски премијери, пренела је агенција Фена.

Будући да није познато с колико новца и на који начин ће Турска финансирати овај пројекат, званичним дописом ће бити затражена информација о планираном износу, као и о детаљима да ли ће то бити кредитни новац или нека друга варијанта, рекао је министар саобраћаја и комуникација БиХ Исмир Јуско новинарима.

Министар саобраћаја и комуникација Федерације БиХ Денис Ласић рекао је да су на састанку предочене две варијанте будуће трасе, прихватљиве за Федерацију: једна која од Сарајева води ка Београду преко Жепча, Тузле, Брчког и Бијељине, а друга од Сарајева преко Вишеграда, али да та евентуална траса не заобиђе подручје Горажда.

Министар саобраћаја и веза Републике Српске, Неђо Трнинић, рекао је да најактуелнија прича везана за путно повезивање Сарајева с Београдом подразумева трасу од Сарајева до Вардишта као крајње тачке.

Имамо две варијанте – кроз Републику Српску преко Источног Сарајева, Пала, Рогатице, Сокоца, Вишеграда до Вардишта, а другу преко Месића и Горажда, навео је Трнинић.

Инсистирање да будућем састанку присуствују и ентитетски премијери, Трнинић је објаснио речима да су ентитети власници инфраструктуре, па је коначна одлука на њима будући да ће они враћати кредите ако у турском финансирању пројекта буде речи о кредитном новцу, додаје новинска агенција Фена.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи