Земљотреси у Црној Гори и Македонији

Није причињена материјална штета у земљотресу јачине 3,8 степени по Рихтеровој скали који је погодио Црну Гору. Два земљотреса умерене јачине уздрмала су и Охридску област у Македонији.

Земљотрес је регистрован у 9.54 часова са епицентром пет километара јужно од Дреновштице, саопштио је сеизмолошки завод Црне Горе, јављају Вијести.

Јачина овог земљотреса у жаришту износила је 3,8 јединица Рихтерове скале. Жариште земљотреса лоцирано је на дубини од 12 километара. Земљотрес није изазвао материјалне штете у епицентралном подручју.

Два земљотреса умерене јачине уздрмала су и Охридску област на југозападу Македоније, а извештаја о материјалној штети није било.

Земљотресе је регистровала сеизмолошка лабораторија Факултета за природне науке и математику са седиштем у Скопљу, а епицентри су лоцирани између градова Охрид и Ресен.

Први земљотрес јачином 3,1 Рихтерове скале продрмао је регион на пет километара дубине, док је други био јачине 2,5 рихтера, а епицентар је био на дубини од 2 километра, преноси МИА.

У Републичком сеизмолошком заводу Танјугу је речено да нема података да су се земљотреси у Црној Гори и Македонији осетили на територији Србије. Додали су да то нису земљотреси који изазивају оштећења.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи