Други човек "Сбербанке" размишља о тужби против Тодорића

Први заменик председника Управе руске “Сбербанке”, највећег кредитора “Агрокора”, Максим Полетаев изјавио је за загребачки “Вечерњи лист” да размишља о тужби против породице Тодорић због прикривања правог стања у посрнулом концерну.

Полетаев је у интервјуу за данашње издање дневника рекао да су му Тодорићеви дуго лагали презентирајући му непотпуне билансе. Он је додао да су изгубили поверење, а оно је темељ за наставак спасавања. Због тога и размишљају о тужби против породице Тодорић, наводи Вечерњи лист.

У разговору за лист Полетаев је рекао да је "Сбербанка" опрезна у новом финансирању посрнулог концерна и да тражи гаранције да ће новоодобрена средства бити враћена, али и бољу сарадњу с ванредном управом и Владом.

Други човек руске банке оценио је да је разговор који је у понедељак водио с премијером Хрватске Андрејом Пленковићем био отворен и додао да му је јасно изнео ставове "Сбербанке".

"Прва замерка односи се на професионалност тима који води процес, што је битно с обзиром на врло јаку конкуренцију трговачких ланаца. Важно је знати да је потребно на том подручју имати менаџмент који има искуства у том сегменту у овом важном раздобљу за компанију. Изгледа да тога сада нема у 'Агрокору'", рекао је Полетаев.

Премијеру је, такође, рекао да што се тиче новог кредита "Агрокору", сматра да концерну треба мање новца за ликвидност и да треба пронаћи "јефтинији начин финансирања компаније него што је кроз 'рол ап'".

"Тренутни предлог 'рол ап' за нас није прихватљив јер смо ми највише изложени, за 1,1 милијарду евра", нагласио је Полетаев.

Други човек "Сбербанке" био је у понедељак у Загребу на разговорима о наставку финансирања посрнулог концерна "Агрокор", који чека нови кредит за наставак пословања.

Руска банка досад је кредитирала "Агрокор" с око 1,1 милијарду евра, а последњи кредит у износу од око 100 милиона евра одобрили су концерну почетком године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се