Скуп Срба у Бечу, подршка матици

Желимо да се вратимо у Србију, али желимо да она буде регионални лидер, уређенија, лепша, модернија него сада, као и да у будућности буде члан ЕУ, поручили су грађани Србије који живе у Бечу и широм Аустрије.

Ово је порука са скупа грађана под називом "Срби у Бечу за Србију" који су на овај симболичан начин желели да подрже Србију, владу и новоизабраног председника Србије Александра Вучића.

Студенткиње, радници, предузетници који су нагласили да не припадају ниједном клубу, удружењу или политичкој странци, истакли су да аустријски канцелар Кристијан Керн, као и министар спољних послова Себастијан Курц, те други европски лидери у Србији виде искреног и јаког партнера, који спроводи тешке реформе, првенствено због себе и свог народа, а у циљу пуноправног чланства у ЕУ.

Грађани су позвали руководство Србије, садашњег и будућег председника, да наставе да земљу воде ка бољем стандарду, да отварају нова радна места, искорењују корупцију и организовани криминал и земљу направе местом за бољи живот како би и они, али и многи други сународници широм Европе и света могли да се у што скорије време врате и заједно граде будућност за своју децу и себе.

Маријана Шарапа, студенткиња пореклом из Ниша, истакла је да жели студије да оконча у Бечу а да потом своје знање, искуство и контакте искористи за добробит и још боље односе Србије и Аустрије.

Истакла је да грађани Србије у Аустрији могу сада слободно да говоре својим аустријским пријатељима да је Србија на добром путу.

"Жели се одмах и све сада, то јест брзи тренутни опоравак наше економије и друштва, при чему се заборавља које невоље и трауме су наша држава и народ прошли у последњих двадесет година. Управо зато мислим, као и већина наших земљака, да мајка Србија и демократски изабране власти Србије требају безрезервну подршку у започетим и добрим делом оствареним настојањима да се настави пут опоравка", истакла је Шарапа.

Један од говорника је рекао да су односи између Србије и Аустрије последњих година изузетно интензивни, да је резултат приближавање ЕУ, те да зато подржавају руководство Аустрије, земље у којој живе, али и руководство Србије који партнерски раде на остварењу стратешког циља, а то је да Србија и остале земље западног Балкана уђу у ЕУ.

Радница Весна Шмит рекла је да је повод за окупљање историјски и да су грађани дошли на скуп да покажу јединство, снагу, пруже подршку нашој земљи у заједничкој борби за уједињену и јачу Србију.

"Подршку пружамо онима који је воде, који већ неколико година марљиво раде на томе да наша Србија буде призната у свету, што сви ми, који живимо овде, већ осећамо. То што живимо овде пружа могућност да боље сагледамо слику Србије у Европи, и пуно нам је срце када видимо да је наша Србија призната у свету", закључила је Шмитова.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво