Тирана, отроване десетине учесника митинга опозиције

Више од 70 учесника митинга Демократске странке Албаније, који је јуче одржан у Тирани поводом званичног отварања предизборне кампање, затражило је медицинску помоћ због тровања.

Министарство здравља Албаније саопштило је да се рано у недељу десетине особа јавило у Клиничко-болнички центар "Мајка Тереза" у Тирани са симптомима тровања.

Пацијенти су се жалили на свраб у очима и опекотине, иритацију коже на лицу и врату, као и, у појединим случајевима, на дисајне проблеме. Девет од 76 особа се налази на посматрању.

"Сви ови пацијенти су синоћ учествовали на митингу Демократске странке", наводи се у саопштењу тог министарства.

Пацијенти су рекли локалним медијима да нису могли јасно да виде након што је "бели прах" бачен у ваздух у близини протеста.

Међу особама које су се јавиле због симптома тровања је и лидер Демократске партије Албаније Љуљзим Баша, јавља Анадолија.

Портал Тирана тајмс наводи да нико од отрованих није у животној опасности.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво