"Хрватска полиција тукла и пљачкала мигранте"

Међународне хуманитарне организације "Лекари света" и "Лекари без граница" оптужиле су хрватску полицију за пребијање и пљачкање миграната који су покушавали да прођу кроз Хрватску.

Од 10. маја "приметили смо пораст насиља на страни хрватске полиције према мигрантима који покушавају да прођу", рекао је Овен Бројл из организације "Лекари света" за АФП

"Пријављено насиље следи по истом обрасцу... Пребијање дрвеним палицама и гранама, шутирањем и песницама, уништавање телефона и крађа новца", рекао је Стефан Моесенг из организације "Лекари без граница".

Према његовим речима, "Лекари без граница" и "Лекари света" лечили су око 30 повређених миграната од 19. маја.

"Не можемо да дозволимо да се насиље користи као средство одговарања људи који су месецима заглављени на Балкану", навео је Моесенг.

Бројл каже да је важно да "насиље које Хрватска користи против миграната буде препознато".

То је растући тренд и важно је да се прекине та пракса која иде против људских права и слободе кретања људи који траже азил, навео је Бројл.

Портпаролка хрватске полиције није желела да коментарише ове наводе и затражила је документа о инцидентима како би се упознала са тим питањем, наводи АФП.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи