Пападемос у болници, писмо-бомба експлодирала упркос провери

Бивши грчки премијер Лукас Пападемос, који је повређен када је активирана експлозивна направа сакривена у коверти, опоравља се у болници у Атини, а полиција покушава да утврди како је писмо-бомба експлодирала упркос безбедносним проверама.

Пападемос (69), који је задобио повреде абдомена и има дубљу рану на нози, према речима лекара, у болници ће остати још два дана.

Полиција покушава да утврди како је писмо-бомба експлодирала упркос безбедносним проверама које су чак појачане после неколико сличних напада у марту.

"Желимо да утврдимо да ли су поштоване безбедносне процедуре", рекао је за АФП неименовани полицијски извор.

Он је додао да је узнемирујућа чињеница што су нападачи успели да прођу поред обезбеђења.

У експлозији су повређени Пападемос, његов возач и још једна особа. Експлозија писма бомбе се догодила док је аутомобил био у покрету.

Телевизија ЕРТ преноси да је Пападемос био у блиндираном аутомобилу, а у пратњи је било још једно возило.

Папедемос је био премијер од 2011. до 2012. године, а радио је и као гувернер Грчке банке.

Још нико није преузео одговорност за експлозију, а анархистична група Завера ватреног језгра раније је употребљавала писма бомбе за своје претходне нападе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи