Груевски не планира да се повуче с чела ВМРО ДПМНЕ

Председник ВМРО ДПМНЕ Никола Груевски изјавио је да не планира да се повуче с лидерске позиције у тој странци, која после 10 година на власти иде у опозицију.

"Ми смо на последњим изборима победили и освојили највише гласова, и имам дуг према свим грађанима који нас подржавају и који су гласали зас нас, да наставимо да се боримо за бољу будућност Македоније", рекао је он у Охриду, преносе медији.

Груевски је истакао да питање његовог повлачења с чела странке отварају многе опонентске партије и медији блиски њима, како је рекао, очигледно због жеље да дође до смењивања руководства ВМРО ДПМНЕ.

"Очигледно је да желе да дође до промене у рукводству ВМРО ДПМНЕ за‡то што страхују од овог руководства, зато што знају да ће да изгубе наредне изборе, као што су изгубили све до сада", рекао је Груевски.

Један од македонских политичара који је предложио Груевском да се повуче са чела партије је оснивач и први председник ВМРО ДПМНЕ Љупчо Георгиевски који му је поручио да треба да следи његов пример и повуче се у интересу странке.

Груевски, иако је његова странка добила највише гласова на ванредним посланичким изборима, није успео да настави коалицију са највећом албанском странком ДУИ, због одбијања захтева да подржи рад Специјалног тужилаштва за прислушкиване разговоре које га истражује за криминал и корупцију, али и великог незадовољства грађана албанске националности његовим десетогодишњим владањем.

Након избора лидер ВМРО ДПМНЕ је ушао и сукобе са водећим западним земљама, које су га раније подржавале.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво